Een beschermbeugel bij tandenknarsen en klemmen

Een beschermbeugel kan (verdere) schade aan uw gebit voorkomen wanneer u veel tandenknarst en/of klemt. Wij helpen u graag verder!

Tanden behouden met een beschermbeugel

Voor personen die last hebben van tandenknarsen of klemmen (bruxisme) biedt Tandarts88 gespecialiseerde zorg en op maat gemaakte oplossingen om schade aan tanden en kiezen te voorkomen.

Bruxisme kan aanzienlijke gevolgen hebben voor het gebit, en onze benadering richt zich niet alleen op herstel, maar ook op preventie en bescherming.

beschermbeugel tandenknarsen klemmen

Waarom een beschermbeugel bij Tandarts88?

Persoonlijke evaluatie

We voeren een grondige evaluatie uit om de mate van bruxisme te beoordelen en de mogelijke schade aan tanden en kiezen te identificeren.

Op maat gemaakte bescherming

Voor patiënten die kampen met bruxisme bieden we op maat gemaakte nachtbeugels of splints die de tanden beschermen tegen de schadelijke effecten van knarsen en klemmen.

Voorkomen van verdere schade

Door tijdig in te grijpen met beschermende maatregelen, voorkomen we verdere slijtage, scheuren of breuken aan tanden en kiezen.

Ondersteunende behandeling

Indien nodig kunnen aanvullende behandelingen, zoals ontspanningstechnieken of fysiotherapie, worden voorgesteld om de onderliggende oorzaken van bruxisme aan te pakken.

Uw eigen tanden en kiezen behouden

Bij onze tandartspraktijk in Zwolle doen we er alles aan om uw eigen tanden en kiezen (gezond) te houden. Een beschermbeugel kan hierbij een blangrijke factor zijn. We bieden daarom ook 3 opties om uw tanden te beschermen.

Nachtbeugel

Op maat gemaakte nachtbeugels worden gedragen tijdens het slapen om de tanden te beschermen tegen het krachtige effect van knarsen.

Splints

Splints, ook wel bekend als occlusale spalken, bieden een beschermende barrière tussen de boven- en ondertanden om slijtage en schade te minimaliseren.

Monitoring en aanpassing

Periodieke controles stellen ons in staat om de effectiviteit van de bescherming te evalueren en indien nodig aanpassingen aan te brengen.

Het proces

Een beschermbeugel bij tandenknarsen en klemmen
 1. Evaluatie & diagnose

  Een uitgebreide evaluatie en diagnose stellen vast in hoeverre bruxisme de tanden heeft beïnvloed.

 2. Bespreking van behandelopties

  We bespreken de beschikbare behandelopties, waaronder nachtbeugels en splints, en bepalen samen met de patiënt de meest geschikte aanpak.

 3. Maatwerk & pasvorm

  Op basis van nauwkeurige afdrukken worden nachtbeugels of splints op maat gemaakt om een comfortabele pasvorm te garanderen.

 4. Monitoring & aanpassing

  Regelmatige controles worden uitgevoerd om de voortgang te monitoren en indien nodig de bescherming aan te passen.

Op tijd ingrijpen bij bruxisme

Periodieke tandheelkundige controles stellen ons in staat om de impact van bruxisme op uw gebit te beoordelen en tijdig aanpassingen te maken.

Bij Tandarts88 begrijpen we de impact van bruxisme op uw gebit en streven we naar gepersonaliseerde oplossingen om schade te voorkomen en uw tanden te beschermen. Neem contact met ons op voor een grondige evaluatie en ontdek hoe we uw gebit kunnen ondersteunen bij bruxisme.

Veelgestelde vragen over beugels

Hiernaast een aantal veelgestelde vragen over beugels.

Bekijk ook andere vragen
Staat uw vraag hier niet tussen. Kijk dan eens op onze pagina veelgestelde vragen.

Hoe bescherm ik mijn tanden tijdens het sporten?2024-01-16T14:11:05+01:00

Sporten is natuurlijk gezond, maar een nadeel van sporten kan zijn dat we onze tanden en kiezen op elkaar klemmen en/of knarsen. Wanneer we dit teveel doen kan er slijtage aan ons glazuur ontstaan. Wij adviseren daarom gebruik te maken van een knarsplaatje of een sportbeugel.

Wat zijn de kosten van orthodontische behandelingen?2024-01-16T14:12:05+01:00

Orthodontische behandelingen, ook wel een beugelbehandelingen genoemd, is een proces waarbij we uw tanden en kiezen recht willen maken. De kosten hiervoor zitten tussen de € 2.500,- en € 3.000,-.