Cosmetische tandheelkunde

Bruggen vervangen ontbrekende tanden

Met bruggen kunnen we uw glimlach mooier maken en ook functioneel verbeteren. Bij Tandarts88 zijn we specialist en helpen we u graag!

bruggen

Bruggen herstellen uw glimlach

Bruggen zijn innovatieve tandheelkundige oplossingen om ontbrekende tanden te vervangen en de esthetiek en functionaliteit van uw glimlach te herstellen.

Bij Tandarts88 begrijpen we dat elke brug een kunstwerk is dat perfect moet passen in de symfonie van uw glimlach, en we streven ernaar om naadloze, duurzame resultaten te leveren.

Waarom bruggen bij Tandarts88?

Natuurlijke uitstraling

Onze bruggen worden vervaardigd met oog voor detail, zodat ze perfect passen bij de kleur, vorm en uitlijning van uw natuurlijke tanden, wat resulteert in een natuurlijke uitstraling.

Duurzaamheid en stevigheid

Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals keramiek of porselein, bieden onze bruggen duurzaamheid en stevigheid voor dagelijks gebruik.

Esthetische integratie

Naast het vervullen van de functionele rol, zorgen onze bruggen voor een esthetisch naadloze integratie met uw glimlach, waardoor ze onopvallend lijken.

Aanvullende ondersteuning

Bruggen helpen niet alleen bij het herstellen van uw glimlach maar bieden ook ondersteuning aan aangrenzende tanden en voorkomen verschuivingen in de tandboog.

Het proces

Bruggen vervangen ontbrekende tanden
 1. Consultatie & planning

  Een grondige evaluatie van uw mondgezondheid en bespreking van uw wensen leiden tot een op maat gemaakt plan voor het plaatsen van de brug.

 2. Voorbereiding van aangrenzende tanden

  De aangrenzende tanden worden lichtjes voorbereid door het verwijderen van een klein deel van het tandweefsel om ruimte te maken voor de brug.

 3. Precisie afdrukken

  Gedetailleerde afdrukken worden genomen om een nauwkeurige mal te maken, die als basis dient voor het vervaardigen van de brug.

 4. Maatwerk Fabricage

  Onze tandtechnici creëren de brug volgens de specificaties van de mal, waarbij aandacht wordt besteed aan kleuraanpassingen voor een harmonieuze integratie.

 5. Plaatsing & bevestiging

  De brug wordt zorgvuldig geplaatst en stevig bevestigd met een duurzaam hechtmateriaal voor een veilige en stabiele positionering.

Zorg voor uw brug

Na het plaatsen van de brug is goede verzorging essentieel. Met name de periodieke tandartscontroles zorgen ervoor dat de brug in optimale conditie blijft. Een goede mondhygiëne is ook belangrijk, met name het tandvless rondom de brug moet goed schoon gehouden worden. Flossen is hierbij erg belangrijk.

Bij Tandarts88 gaan we verder dan alleen het vervangen van ontbrekende tanden; we creëren bruggen naar een glimlach die u trots zult tonen. Neem contact met ons op voor een consult en ontdek hoe we uw glimlach kunnen herstellen.

Veelgestelde vragen over cosmetische tandheelkunde

Hiernaast een aantal veelgestelde vragen over cosmetische tandheelkunde.

Bekijk ook andere vragen
Staat uw vraag hier niet tussen. Kijk dan eens op onze pagina veelgestelde vragen.

Zijn er natuurlijke manieren om tanden witter te maken?2024-01-16T14:33:08+01:00

Helaas niet, maar je kan wel voorkomen dat uw tanden donkerder worden. Dit kan door het mijden van donkere drankjes. Mocht u dit toch willen doen, dan liever door een rietje. Laat u voorlichten door uw tandarts, in sommige gevallen kunt u enorm veel baat hebben bij het bleken van uw tanden.

Wat is een gaatje en hoe wordt het behandeld?2024-01-16T12:40:04+01:00

Gaatjes in onze mond ontstaan doordat bacteriën onze voedselresten, met name de suikers, omzetten in zuren en dit tast vervolgens het glazuur op onze tanden aan. Het gevolg hiervan is een gaatje.

Wat zijn de kosten van orthodontische behandelingen?2024-01-16T14:12:05+01:00

Orthodontische behandelingen, ook wel een beugelbehandelingen genoemd, is een proces waarbij we uw tanden en kiezen recht willen maken. De kosten hiervoor zitten tussen de € 2.500,- en € 3.000,-.

Hoe houd ik mijn mond gezond?2024-01-16T12:33:51+01:00

De mond gezond houden is erg belangrijk en ik wil u daar graag mee helpen. Een aantal essentiële punten hierbij zijn:

 1. Minderen met suiker eten, met name kinderen
 2. Tijdig naar de tandarts gaan bij klachten, daarnaast eens per half jaar voor de gewone controle
 3. 2 keer per dag tandenpoetsen
 4. 2 keer per dag flossen
Hoe werkt een bleekbehandeling?2024-01-16T13:20:12+01:00

Een bleekbehandeling is erg populair en is ook relatief eenvoudig. U komt bij ons in de stoel en dan gaan we eerst kijken of u in aanmerking komt voor tanden bleken. Wanneer u in aanmerking komt brengen wij een speciale gel aan en staat u binnen een uur weer beter met wittere tanden.

Wat zijn veel voorkomende tandheelkundige behandelingen2024-01-16T12:28:23+01:00

Als tandarts wil ik uw mond gezond houden, dus betekent in de meeste gevallen dat we:

 1. gaatjes tijdig behandelen met vullingen
 2. tandvlees gezond houden met gebitsreinigingen
 3. missende tanden/kiezen tijdig vervangen door implantaten
Wat zijn implantaten en hoe worden ze geplaatst?2024-01-16T13:22:45+01:00

Een implantaat is een kunstwortel die in uw mond geplaatst wordt, deze dient een periode vast te groeien in uw kaakbot. Na die periode kunnen wij er een tand of een kies op plaatsen.

Cosmetische tandheelkunde

Kronen

Het plaatsen van kronen is een specialiteit van Tandarts88, omdat wij begrijpen dat het niet alleen een reparatie is. Het moet ook fijn aanvoelen.

Lees verder »

Bruggen

Met bruggen kunnen we uw glimlach mooier maken en ook functioneel verbeteren. Bij Tandarts88 zijn we specialist en helpen we u graag!

Lees verder »

Facings

Met facings kunnen we uw glimlach herstellen en/of verbeteren. Bij Tandarts88 helpen we u graag aan gezonde en mooie glimlach.

Lees verder »

Invisalign

Invisalign biedt een onzichtbare transformatie die tegelijkertijd als comfortabel wordt ervaren. Wij helpen u graag met uw glimlach!

Lees verder »

Implantaten

Implantaten zijn innovatieve tandheelkundige oplossingen die een stevige basis vormen met een natuurlijke uitstraling. We helpen u graag.

Lees verder »