Medische tandheelkunde

Ontsteking in de mond verminderen

Een ontsteking in de mond is niet alleen vervelend maar ook ongezond. Bij onze tandartspraktijk helpen we uw mond gezond te houden.

Ontsteking in de mond verminderen

Een ontsteking in de mond kan ontstaan door virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en vreemde lichaampjes. De meest voorkomende mondontstekingen worden veroorzaakt door tandplaque. Tandplaque is een samenspel van voedselresten en bacteriën. Het veroorzaakt tandgaatjes, vieze mondgeur, gelig beslagen tong en soms nog meer.

ontsteking in de mond

Tandenpoetsen niet altijd voldoende

Een te hoge Ca2+ spiegel in speeksel kan tandplaque omvormen in calculus (tandsteen). Dit vormt zich vaak op plekken die lastig te bereiken zijn in de mond. Bijvoorbeeld in het geval van tanden en/of kiezen die over elkaar zitten. In dat geval krijg je het nauwelijks zelf weg met tandenpoetsen alleen. Dit kan in sommige gevallen verholpen worden door een onzichtbare beugel.

Veelgestelde vragen over medische tandheelkunde

Hiernaast een aantal veelgestelde vragen over medische tandheelkunde.

Bekijk ook andere vragen
Staat uw vraag hier niet tussen. Kijk dan eens op onze pagina veelgestelde vragen.

Wat zijn de symptomen van tandvleesontsteking?2024-01-16T12:52:26+01:00

Een tandvleesonteking kun herkennen doordat het sneller kan gaan bloeden in uw mond tijdens het poetsen of dat uw tandvlees opgezet is. Vooral bij volwassenen is het belangrijk er tijdig mee naar de tandarts te gaan, we willen voorkomen dat uw tanden losser gaan zitten.

Hoe kan ik tandgevoeligheid verminderen?2024-01-16T12:57:15+01:00

Er zijn meerdere mogelijkheden, maar persoonlijk adviseer ik mijn patiënten om te poetsen met Sensodyne Rapid Relief. Dit is een tandpasta die daarin gespecialiseerd is. Echter niet iedereen is daarbij gebaat, dit kan goed beoordeelt worden door een tandarts, want er zijn misschien onderliggende factoren die de gevoeligheid veroorzaken.

Wat zijn implantaten en hoe worden ze geplaatst?2024-01-16T13:22:45+01:00

Een implantaat is een kunstwortel die in uw mond geplaatst wordt, deze dient een periode vast te groeien in uw kaakbot. Na die periode kunnen wij er een tand of een kies op plaatsen.

Hoe vaak moet ik naar de tandarts?2024-01-16T12:19:52+01:00

Hoe vaak iemand naar de tandarts moet verschilt per persoon. Iemand die goed voor zijn of haar gebit zorgt, en dus regelmatig poetst en flosst, hoeft in principe maar 1 keer per jaar naar de tandarts. Over het algemeen raden wij het aan om 1 keer per half jaar naar de tandarts te gaan.

Wat is paradontitis en hoe wordt het behandeld?2024-01-16T13:08:33+01:00

Paradontitis is een tandvleesontsteking in een vergevorderd stadium. Hierbij wordt het kaakbot op dusdanige manier aangetast dat het kaakbot zakt waardoor onze tanden en kiezen los komen te zitten. Dit is iets wat wij absoluut proberen te voorkomen bij onze patiënten.

Wat zijn kronen en bruggen?2024-01-16T14:12:06+01:00

Kronen en bruggen zijn niks anders dan laboratoriumvullingen die de tanden/kiezen verstevigen of vervangen.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?2024-01-16T14:12:08+01:00

Een wortelkanaalbehandeling is een behandeling waarbij we uw tand of kies ontzenuwen. Vervolgens kunt u weer pijnloos eten en drinken.

Medische tandheelkunde

Controle

Reguliere controle bij de tandarts is nodig om problemen te voorkomen. Bij Tandarts88 gaan we graag een stapje verder.

Lees verder »

Gaatjes

Gaatjes behandelen en voorkomen maken een groot deel uit van een gezond gebit. Wij behandelen de gaatjes en helpen jou dit te voorkomen.

Lees verder »

Ontstekingen

Een ontsteking in de mond is niet alleen vervelend maar ook ongezond. Bij onze tandartspraktijk helpen we uw mond gezond te houden.

Lees verder »

Pijn verhelpen

Ervaart u pijn in de mond? Wees er op tijd bij! Gaatjes die de zenuwkamer bereiken verergen de pijn en ongemakken aanzienlijk.

Lees verder »

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling kan de pijn verhelpen maar betekent ook permanente verzwakking van de tand of kies.

Lees verder »