Cosmetische tandheelkunde

Facings, perfect in detail

Met facings kunnen we uw glimlach herstellen en/of verbeteren. Bij Tandarts88 helpen we u graag aan gezonde en mooie glimlach.

Facings bieden een stralende transformatie

Facings, ook wel bekend als veneers, zijn op maat gemaakte schilden die over uw tanden worden geplaatst om onvolkomenheden te verbergen, de vorm aan te passen en een stralende, natuurlijke glimlach te creëren.

Bij Tandarts88 streven we naar perfectie in elk detail, en onze facings zijn ontworpen om uw glimlach te transformeren met esthetische precisie.

facings

Waarom facings bij Tandarts88?

Maatwerk voor elke glimlach

Elke facing wordt op maat gemaakt om perfect te passen bij de vorm, grootte en kleur van uw natuurlijke tanden, resulterend in een naadloze integratie.

Esthetische verfijning

Onze tandartsen zijn meesters in esthetisch ontwerp. Met facings kunnen we verkleuringen, spleten, scheefstand en andere onvolkomenheden corrigeren voor een sublieme glimlach.

Duurzaamheid en weerstand

Vervaardigd van duurzame materialen zoals porselein, bieden onze facings niet alleen esthetische verbeteringen, maar ook langdurige weerstand tegen dagelijks gebruik.

Behoud van natuurlijke tandstructuur

Het proces van het plaatsen van facings behoudt een groot deel van uw natuurlijke tandstructuur, waardoor een gezonde basis behouden blijft.

Het proces

Facings, perfect in detail
 1. Consultatie & ontwerpfase

  In een grondig consult bespreken we uw wensen en verwachtingen, en samen met u ontwerpen we de gewenste glimlach.

 2. Voorbereiding van tanden

  Een dun laagje tandglazuur wordt verwijderd om ruimte te maken voor de facing. In sommige gevallen is minimale voorbereiding nodig, afhankelijk van het type facing.

 3. Precisie afdrukken

  Gedetailleerde afdrukken worden genomen om een nauwkeurige mal te maken voor de vervaardiging van de op maat gemaakte facings.

 4. Tijdelijke facings

  Tijdens de fabricageperiode worden tijdelijke facings geplaatst om de bescherming van uw tanden te waarborgen.

 5. Plaatsing van facings

  Zodra de definitieve facings gereed zijn, worden ze zorgvuldig geplaatst en bevestigd met een duurzaam hechtmateriaal.

Zorg voor uw facings

Na het plaatsen van de facings is goede verzorging essentieel. Met name de periodieke tandartscontroles zorgen ervoor dat de facings in optimale conditie blijven. Een goede mondhygiëne is ook belangrijk, met name het tandvless rondom de facings moet goed schoon gehouden worden. Flossen is hierbij erg belangrijk.

Met facings van Tandarts88 bereikt u niet alleen een verbeterde glimlach, maar ook een kunstwerk dat uw zelfvertrouwen vergroot. Neem contact met ons op voor een consult en ontdek de transformatieve mogelijkheden van facings.

Veelgestelde vragen over cosmetische tandheelkunde

Hiernaast een aantal veelgestelde vragen over cosmetische tandheelkunde.

Bekijk ook andere vragen
Staat uw vraag hier niet tussen. Kijk dan eens op onze pagina veelgestelde vragen.

Hoe werkt een bleekbehandeling?2024-01-16T13:20:12+01:00

Een bleekbehandeling is erg populair en is ook relatief eenvoudig. U komt bij ons in de stoel en dan gaan we eerst kijken of u in aanmerking komt voor tanden bleken. Wanneer u in aanmerking komt brengen wij een speciale gel aan en staat u binnen een uur weer beter met wittere tanden.

Wat zijn de kosten van orthodontische behandelingen?2024-01-16T14:12:05+01:00

Orthodontische behandelingen, ook wel een beugelbehandelingen genoemd, is een proces waarbij we uw tanden en kiezen recht willen maken. De kosten hiervoor zitten tussen de € 2.500,- en € 3.000,-.

Wat zijn veel voorkomende tandheelkundige behandelingen2024-01-16T12:28:23+01:00

Als tandarts wil ik uw mond gezond houden, dus betekent in de meeste gevallen dat we:

 1. gaatjes tijdig behandelen met vullingen
 2. tandvlees gezond houden met gebitsreinigingen
 3. missende tanden/kiezen tijdig vervangen door implantaten
Zijn er natuurlijke manieren om tanden witter te maken?2024-01-16T14:33:08+01:00

Helaas niet, maar je kan wel voorkomen dat uw tanden donkerder worden. Dit kan door het mijden van donkere drankjes. Mocht u dit toch willen doen, dan liever door een rietje. Laat u voorlichten door uw tandarts, in sommige gevallen kunt u enorm veel baat hebben bij het bleken van uw tanden.

Wat zijn implantaten en hoe worden ze geplaatst?2024-01-16T13:22:45+01:00

Een implantaat is een kunstwortel die in uw mond geplaatst wordt, deze dient een periode vast te groeien in uw kaakbot. Na die periode kunnen wij er een tand of een kies op plaatsen.

Wat is een gaatje en hoe wordt het behandeld?2024-01-16T12:40:04+01:00

Gaatjes in onze mond ontstaan doordat bacteriën onze voedselresten, met name de suikers, omzetten in zuren en dit tast vervolgens het glazuur op onze tanden aan. Het gevolg hiervan is een gaatje.

Hoe houd ik mijn mond gezond?2024-01-16T12:33:51+01:00

De mond gezond houden is erg belangrijk en ik wil u daar graag mee helpen. Een aantal essentiële punten hierbij zijn:

 1. Minderen met suiker eten, met name kinderen
 2. Tijdig naar de tandarts gaan bij klachten, daarnaast eens per half jaar voor de gewone controle
 3. 2 keer per dag tandenpoetsen
 4. 2 keer per dag flossen

Cosmetische tandheelkunde

Kronen

Het plaatsen van kronen is een specialiteit van Tandarts88, omdat wij begrijpen dat het niet alleen een reparatie is. Het moet ook fijn aanvoelen.

Lees verder »

Bruggen

Met bruggen kunnen we uw glimlach mooier maken en ook functioneel verbeteren. Bij Tandarts88 zijn we specialist en helpen we u graag!

Lees verder »

Facings

Met facings kunnen we uw glimlach herstellen en/of verbeteren. Bij Tandarts88 helpen we u graag aan gezonde en mooie glimlach.

Lees verder »

Invisalign

Invisalign biedt een onzichtbare transformatie die tegelijkertijd als comfortabel wordt ervaren. Wij helpen u graag met uw glimlach!

Lees verder »

Implantaten

Implantaten zijn innovatieve tandheelkundige oplossingen die een stevige basis vormen met een natuurlijke uitstraling. We helpen u graag.

Lees verder »