Medische tandheelkunde

Reguliere controle voorkomt problemen

Reguliere controle bij de tandarts is nodig om problemen te voorkomen. Bij Tandarts88 gaan we graag een stapje verder.

Controle (Mondonderzoek) bij Tandarts88

We kennen de waarde van een gezonde glimlach en we doen ons best om ervoor te zorgen dat uw mond niet alleen gezond blijft maar er ook mooi uitziet, zodat u zich zelfverzekerder voelt.

Iedereen is uniek en dient zijn eigen behandeltraject te krijgen. Voor sommige mensen is het voldoende om 2x per jaar naar de tandarts te gaan voor controle, andere mensen hebben meer aandacht nodig.

tandarts controle

Bij een controle (mondonderzoek) kijken we naar

Aanwezigheid tandplaque/tandsteen

Tandsteen of tandplaque bestaan o.a. uit bacteriën en die kunnen gaatjes en ontstekingen veroorzaken. Ook kan de tandhals bloot komen te liggen. Als tandarts voor kinderen proberen wij dit soort problematiek altijd te voorkomen.

Aanwezigheid gaatjes

Voorkomen is beter dan genezen, vooral in het geval van gaatjes. Gaatjes in een melkgebit kunnen leiden tot voortijdig verlies van melktanden en op langere termijn zelf spraak- of eetstoornissen veroorzaken.

Stand van de beet

De stand van de beet bepaalt het vermogen van het kind om goed te kunnen eten/drinken/praten. Een juiste beet draagt bij aan de gezonde ontwikkeling van het kind tot een gezond volwassen persoon. Bij een niet optimale beet kan men tijdig een beugelbehandeling starten.

Ontwikkelingspatronen en stoornissen tijdig herkennen

Sommige kinderen ontwikkelen zich anders als andere kinderen. Sommige kinderen kunnen hierdoor makkelijker gaatjes krijgen, anderen wisselen hun melkgebit traag of wisselen niet en weer anderen kunnen een niet optimale beet ontwikkelen. Dit kan een rol spelen op hun lichamelijk en geestelijke ontwikkeling.

Veelgestelde vragen over medische tandheelkunde

Hiernaast een aantal veelgestelde vragen over medische tandheelkunde.

Bekijk ook andere vragen
Staat uw vraag hier niet tussen. Kijk dan eens op onze pagina veelgestelde vragen.

Hoe vaak moet ik naar de tandarts?2024-01-16T12:19:52+01:00

Hoe vaak iemand naar de tandarts moet verschilt per persoon. Iemand die goed voor zijn of haar gebit zorgt, en dus regelmatig poetst en flosst, hoeft in principe maar 1 keer per jaar naar de tandarts. Over het algemeen raden wij het aan om 1 keer per half jaar naar de tandarts te gaan.

Wat is een gaatje en hoe wordt het behandeld?2024-01-16T12:40:04+01:00

Gaatjes in onze mond ontstaan doordat bacteriën onze voedselresten, met name de suikers, omzetten in zuren en dit tast vervolgens het glazuur op onze tanden aan. Het gevolg hiervan is een gaatje.

Hoe houd ik mijn mond gezond naarmate ik ouder word?2024-01-16T14:34:13+01:00

Door regelmatig (eens per half jaar) naar de tandarts te gaan en slijtage te voorkomen. Hoe langer we leven hoe meer stress we ervaren, dit is normaal, maar heeft wel impact op uw gebit. De tandarts heeft de hulpmiddelen om u daarbij te helpen.

Wat zijn de symptomen van tandvleesontsteking?2024-01-16T12:52:26+01:00

Een tandvleesonteking kun herkennen doordat het sneller kan gaan bloeden in uw mond tijdens het poetsen of dat uw tandvlees opgezet is. Vooral bij volwassenen is het belangrijk er tijdig mee naar de tandarts te gaan, we willen voorkomen dat uw tanden losser gaan zitten.

Zijn witte vullingen beter dan zilveren?2024-01-16T13:04:42+01:00

Zilveren vullingen (amalgaamvullingen) worden niet meer gebruikt. Witte vullingen (composietvullingen) worden ter plekke aangebracht. Hoewel witte vullingen mooier zijn dan zilveren vullingen, zijn ze helaas wel minder sterk. Wanneer een patiënt bij ons binnenkomt met een gebroken zilveren vullingen overleggen we vaak of we deze dan gaan vervangen door een witte vulling, of dat we gaan voor een laboratoriumvulling. Deze dient in 2 zittingen geplaats te worden, in tegenstelling tot de witte vulling.

Wat zijn kronen en bruggen?2024-01-16T14:12:06+01:00

Kronen en bruggen zijn niks anders dan laboratoriumvullingen die de tanden/kiezen verstevigen of vervangen.

Hoe kan ik tandgevoeligheid verminderen?2024-01-16T12:57:15+01:00

Er zijn meerdere mogelijkheden, maar persoonlijk adviseer ik mijn patiënten om te poetsen met Sensodyne Rapid Relief. Dit is een tandpasta die daarin gespecialiseerd is. Echter niet iedereen is daarbij gebaat, dit kan goed beoordeelt worden door een tandarts, want er zijn misschien onderliggende factoren die de gevoeligheid veroorzaken.

Medische tandheelkunde

Controle

Reguliere controle bij de tandarts is nodig om problemen te voorkomen. Bij Tandarts88 gaan we graag een stapje verder.

Lees verder »

Gaatjes

Gaatjes behandelen en voorkomen maken een groot deel uit van een gezond gebit. Wij behandelen de gaatjes en helpen jou dit te voorkomen.

Lees verder »

Ontstekingen

Een ontsteking in de mond is niet alleen vervelend maar ook ongezond. Bij onze tandartspraktijk helpen we uw mond gezond te houden.

Lees verder »

Pijn verhelpen

Ervaart u pijn in de mond? Wees er op tijd bij! Gaatjes die de zenuwkamer bereiken verergen de pijn en ongemakken aanzienlijk.

Lees verder »

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling kan de pijn verhelpen maar betekent ook permanente verzwakking van de tand of kies.

Lees verder »