Cosmetische tandheelkunde

Kronen verfraaien en herstellen uw tanden

Het plaatsen van kronen is een specialiteit van Tandarts88, omdat wij begrijpen dat het niet alleen een reparatie is. Het moet ook fijn aanvoelen.

Kronen reparen en verfraaien

Kronen, ook wel bekend als tandkronen of tandkapjes, zijn maatwerkoplossingen om beschadigde, verzwakte of esthetisch onbevredigende tanden te herstellen.

Bij Tandarts88 begrijpen we dat elke kroon niet alleen een medische reparatie is, maar ook een artistiek statement dat naadloos moet integreren met uw natuurlijke glimlach.

kronen

Waarom kronen bij Tandarts88?

Precisie in Vakmanschap

Onze kronen worden met uiterste precisie vervaardigd om te voldoen aan de unieke vorm en structuur van uw tanden. Elk detail wordt zorgvuldig overwogen om een perfecte pasvorm en een natuurlijke uitstraling te garanderen.

Duurzaamheid

Bij Tandarts88 streven we naar duurzame oplossingen. Onze kronen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, waaronder keramiek, porselein of zirkonium, om langdurige bescherming en functionaliteit te bieden.

Esthetisch design

Naast herstel streven we naar esthetische perfectie. Onze tandartsen hebben een scherp oog voor vorm, kleur en symmetrie, zodat elke kroon een natuurlijk ogende verfraaiing van uw glimlach is.

Veelzijdige toepassingen

Kronen worden gebruikt om tanden te herstellen na tandbederf, breuken, of wanneer een tandwortelkanaalbehandeling is uitgevoerd. Ze kunnen ook worden toegepast op esthetische doeleinden, zoals het corrigeren van verkleuringen of het aanpassen van de vorm van een tand.

Het proces

Kronen verfraaien en herstellen uw tanden
 1. Consultatie

  Tijdens een grondig consult beoordelen we uw tandheelkundige situatie, bespreken we uw wensen en bepalen we of een kroon de geschikte oplossing is.

 2. Voorbereiding

  De tand wordt voorbereid door een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, waarna een afdruk wordt genomen om een nauwkeurige pasvorm te garanderen.

 3. Maatwerk Fabricage

  Onze tandtechnici vervaardigen de kroon op basis van de verkregen afdruk en specifieke kleuraanpassingen worden gedaan voor een natuurlijke uitstraling.

 4. Plaatsing

  Zodra de kroon gereed is, wordt deze op de voorbereide tand geplaatst en bevestigd met een duurzaam hechtmateriaal.

Zorg voor uw kroon

Na het plaatsen van de kroon is goede verzorging essentieel. Met name de periodieke tandartscontroles zorgen ervoor dat de kronen in optimale conditie blijven. Een goede mondhygiëne is ook belangrijk, met name het tandvless rondom de kroon moet goed schoon gehouden worden. Flossen is hierbij erg belangrijk.

Veelgestelde vragen over cosmetische tandheelkunde

Hiernaast een aantal veelgestelde vragen over cosmetische tandheelkunde.

Bekijk ook andere vragen
Staat uw vraag hier niet tussen. Kijk dan eens op onze pagina veelgestelde vragen.

Zijn er natuurlijke manieren om tanden witter te maken?2024-01-16T14:33:08+01:00

Helaas niet, maar je kan wel voorkomen dat uw tanden donkerder worden. Dit kan door het mijden van donkere drankjes. Mocht u dit toch willen doen, dan liever door een rietje. Laat u voorlichten door uw tandarts, in sommige gevallen kunt u enorm veel baat hebben bij het bleken van uw tanden.

Wat zijn de kosten van orthodontische behandelingen?2024-01-16T14:12:05+01:00

Orthodontische behandelingen, ook wel een beugelbehandelingen genoemd, is een proces waarbij we uw tanden en kiezen recht willen maken. De kosten hiervoor zitten tussen de € 2.500,- en € 3.000,-.

Wat is een gaatje en hoe wordt het behandeld?2024-01-16T12:40:04+01:00

Gaatjes in onze mond ontstaan doordat bacteriën onze voedselresten, met name de suikers, omzetten in zuren en dit tast vervolgens het glazuur op onze tanden aan. Het gevolg hiervan is een gaatje.

Wat zijn veel voorkomende tandheelkundige behandelingen2024-01-16T12:28:23+01:00

Als tandarts wil ik uw mond gezond houden, dus betekent in de meeste gevallen dat we:

 1. gaatjes tijdig behandelen met vullingen
 2. tandvlees gezond houden met gebitsreinigingen
 3. missende tanden/kiezen tijdig vervangen door implantaten
Hoe werkt een bleekbehandeling?2024-01-16T13:20:12+01:00

Een bleekbehandeling is erg populair en is ook relatief eenvoudig. U komt bij ons in de stoel en dan gaan we eerst kijken of u in aanmerking komt voor tanden bleken. Wanneer u in aanmerking komt brengen wij een speciale gel aan en staat u binnen een uur weer beter met wittere tanden.

Hoe houd ik mijn mond gezond?2024-01-16T12:33:51+01:00

De mond gezond houden is erg belangrijk en ik wil u daar graag mee helpen. Een aantal essentiële punten hierbij zijn:

 1. Minderen met suiker eten, met name kinderen
 2. Tijdig naar de tandarts gaan bij klachten, daarnaast eens per half jaar voor de gewone controle
 3. 2 keer per dag tandenpoetsen
 4. 2 keer per dag flossen
Wat zijn implantaten en hoe worden ze geplaatst?2024-01-16T13:22:45+01:00

Een implantaat is een kunstwortel die in uw mond geplaatst wordt, deze dient een periode vast te groeien in uw kaakbot. Na die periode kunnen wij er een tand of een kies op plaatsen.

Cosmetische tandheelkunde

Kronen

Het plaatsen van kronen is een specialiteit van Tandarts88, omdat wij begrijpen dat het niet alleen een reparatie is. Het moet ook fijn aanvoelen.

Lees verder »

Bruggen

Met bruggen kunnen we uw glimlach mooier maken en ook functioneel verbeteren. Bij Tandarts88 zijn we specialist en helpen we u graag!

Lees verder »

Facings

Met facings kunnen we uw glimlach herstellen en/of verbeteren. Bij Tandarts88 helpen we u graag aan gezonde en mooie glimlach.

Lees verder »

Invisalign

Invisalign biedt een onzichtbare transformatie die tegelijkertijd als comfortabel wordt ervaren. Wij helpen u graag met uw glimlach!

Lees verder »

Implantaten

Implantaten zijn innovatieve tandheelkundige oplossingen die een stevige basis vormen met een natuurlijke uitstraling. We helpen u graag.

Lees verder »